Webbseminarium 12 november: Trafiksäkerhet – för vem? Jämställdhet och lokalt trafiksäkerhetsarbete i Göteborg

Trafiksäkerheten är inte jämnt fördelad. Kvinnor och män är olika utsatta för olyckor och skador, särskilt som oskyddade trafikanter. Men är kvinnors och mäns förutsättningar adresserade i lika stor utsträckning i trafiksäkerhetsarbetet? Vad kan olika aktörer göra för att bättre integrera ett jämställdhetsperspektiv i trafiksäkerheten? På detta webbseminarium belyser vi jämställdheten i lokalt trafiksäkerhetsarbete med Göteborg som utgångspunkt. Vi sätter trafiksäkerhet som en del av hållbarheten tillsammans med miljö, hälsa, jämställdhet och jämlikhet.

Kvinna korsar gatan bland bilar

Vi kommer att få två föredrag:

  • Vem är mest utsatt i trafiken? Vem är det som får åtgärder?
    Hanna Wennberg från Trivector ger slutsatser och rekommendationer från ett nyligen avslutat forskningsprojekt som satt genusglasögon och rättvisesnöre på trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter och på trafiksäkerhetsarbetet i kommuner.
  • Mer jämställdhetsfokus i det fortsatta trafiksäkerhetsarbetet?
    Suzanne Andersson och Annika Nilsson från Göteborgs Stad berättar om hur trafikkontoret arbetar med att ta ett nytag kring deras trafiksäkerhetsarbete med särskilt fokus på oskyddade trafikanter. Kommer jämställdheten att få ta plats i den nya inriktningen?

Därefter blir det panelsamtal med föreläsarna och inbjudna paneldeltagare, Aako Raoofi från Västra Götalandsregionen och Cecilia Friis från NTF, i ett reflekterande samtal om hur vi får in ett jämställdhetsperspektiv i trafiksäkerhetsarbetet och vad olika aktörer kan göra där.

Dag och tid: Torsdagen den 12 november kl. 11.30-13.00.
Webbplattform: Du som anmäler dig kommer att få en inbjudan senast dagen före seminariet.
Anmälan: Senast 9 november via anmälningsformuläret nedan.
Frågor: Kontakta Sara Eriksson (sara.eriksson@vgregion.se)

Webbseminariet är öppet för alla! Även för dig som ännu inte är medlem i nätverket. Vi vill såklart gärna att du går med oss och det gör du via jamstalldtransport.se/ga-med.

Dokumentation från webbseminariet:


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter: