Nätverket Jämställdhet i transportsektorn


Webbseminarium 4 juni: Likabehandling, värderingar och jämställdhet inom sjöfarten

Detta webbseminarium är framflyttat till hösten 2020. Vi återkommer med nytt datum snarast möjligt.

Hur ser jämställdheten ut till sjöss? Inom sjöfarten arbetar man aktivt med likabehandlings- och värderingsfrågor. Man driver det branschövergripande arbetet Vågrätt som syftar till att förbättra arbetsmiljön, inte minst för kvinnor, och sjösäkerheten ombord. På detta webbseminarium lämnar vi torra land och får en inblick i hur Svensk Sjöfart och Stena Line arbetar med jämställdhet, likabehandling, trakasserier, mångfald och värderingar. Detta är frågor som är relevanta och aktuella för många branscher.

Våra föredragshållare är:

  • Carolina Kihlström, Svensk Sjöfart – om jämställdhet i sjöfartsbranschen och vikten av jämställd kommunikation, men också om trakasserier och kränkande särbehandling och om sjöfartsbranschens förebyggande arbete.
  • Margareta Jensen Dickson, Stena Line – om Stena Lines arbete med ”Women in maritime” som handlar om att ”skapa en kultur som aktivt stödjer och hyllar mångfald på alla nivåer” och att motverka trakasserier, förbättra rekryteringssystem och rutiner och öka intresset för jobb inom sjöfart bland både kvinnor och män.

Dag och tid: Torsdagen den 4 juni kl. 11.30-12.30.
Webbplattform: Vi använder Zoom som plattform för webbseminariet. Du som anmäler dig kommer att få en länk till Zoom dagen före seminariet.
Anmälan: Senast 3 juni via anmälningsformuläret nedan.
Frågor: Kontakta Marie Pellas (marie.pellas@vasteras.se).

Webbseminariet är öppet för alla! Även för dig som ännu inte är medlem i nätverket. Vi vill såklart gärna att du går med oss och det gör du via jamstalldtransport.se/ga-med.

Välkommen!

Comments are closed.