Hur kan staden bli trygg och tillgänglig för alla efter mörkrets inbrott?

Hur kan staden bli trygg och tillgänglig för alla efter mörkrets inbrott? Genusperspektivet är en viktig faktor som bland annat Boverket uppmärksammat. Hur sparar man energi samtidigt som man skapar trygga utomhusmiljöer? Smart teknik – fallgropar och möjligheter. Hur gestaltar vi platser så att det blir lätt att orientera sig på kvällen? Vad kommunicerar ljuset?  Skapa identitet och attraktionsvärden i offentliga miljöer med hjälp av ljus.

Välkomna till en walkshop i Solna tillsammans med Anna Waernborg onsdag den 12 december 2018.

Anna Waernborg har varit verksam som ljusdesigner i 17 år och har även en bakgrund som landskapsarkitekt (MSA/LAR). Hon är specialiserad på ljusplanering och ljussättning av urbana offentliga utomhusmiljöer och anlitas regelbundet som kursledare och föreläsare.

Anna har erfarenhet av projekt i socialt utsatta miljöer, att arbeta med medborgardialog och trygghetsskapande belysning i park- och torgmiljöer, sjukhusområden, gångtunnlar samt ljussättning av landmärken för att nämna några exempel.

När: Onsdag den 12 december 2018 klockan 16:00. Tiden för walkshopen uppskattats till ca 1 timme.

Plats: Vi träffas utanför den södra tunnelbaneuppgången vid Solna Centrum som vetter mot busstorget. Därefter går vi genom Solna och slutar vid Mall of Scandinavia och pratar om ljusplanering och ljussättning i det offentliga rummet.

Anmälan görs senast den 11 november via anmälningsformuläret nedan. Vi kommer inte att servera mat. Däremot finns det möjlighet för de som vill fortsätta diskussionen att fika inne på Mall of Scandinavia.

Vi vill så klart gärna att du blir medlem men kom gärna på besök och träffa oss. Du kan anmäla medlemskap på http://jamstalldtransport.se/ga-med

Vid frågor kontakta Charlotta Faith-Ell, charlotta.faith-ell@wsp.com eller 070 – 211 85 54.

Vidarebefordra gärna denna inbjudan till andra. Ju fler vi blir desto roligare!

 

Varmt välkommen!

Charlotta Faith-Ell & Shimeng Zhou

[ninja_form id=2]

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter: