Webbseminarium 22 september: Jämställdhet i planering och genomförande av Malmö som en växande stad

Hur integrerar man jämställdhetsperspektiv i stora stadsutvecklingsprojekt? Emma Paulsson och Jenny Kanth delar med sig av kunskap och erfarenheter från arbetet med jämställdhetsintegrering inom storstadspaketet i Malmö stad, det vill säga Malmös del i Sverigeförhandlingen och storstadsavtalen. Med fokus på planering och utveckling av infrastruktur och trafiksystem berättar Jenny och Emma om arbetsprocesser och metoder som har utvecklats. De ger även praktiska exempel på hur ett jämställdhetsperspektiv kan göra skillnad vid planering och utformning av busshållplatser och vi får ta del av deras reflektioner kring utmaningar och framgångsfaktorer när det gäller jämställdhetsintegrering i en kommunal förvaltning.

Emma Paulsson och Jenny Kanth arbetade med storstadspaketet i Malmö stad under 2017-2019. Jenny var projektledare för de utformningsriktlinjer som arbetades fram som vägledning i projekten. Emma samordnade fastighets- och gatukontorets arbete med jämställdhetsintegrering och arbetade med kunskapsuppbyggnad, metodutveckling och analyser med fokus på jämställdhet i storstadspaketet. Emma och Jenny arbetar numera båda på Atkins.

Dag och tid: Tisdagen den 22 september kl. 12.00-13.00.
Webbplattform: Vi använder Teams Live Event som plattform för webbseminariet. Du som anmäler dig kommer att få en Teams-inbjudan senast dagen före seminariet.
Anmälan: Senast 21 september via anmälningsformuläret nedan.
Frågor: Kontakta Emma Paulsson (emma.paulsson@atkinsglobal.com)

Webbseminariet är öppet för alla! Även för dig som ännu inte är medlem i nätverket. Vi vill såklart gärna att du går med oss och det gör du via jamstalldtransport.se/ga-med.

Presentationen från webbseminariet finns här:
Presentation av Emma Paulsson och Jenny Kanth (pdf)


Publicerat

i

,

av

Etiketter: