Webbinarium 17 september: Transportplaneringens vinnare och förlorare

Vilka platser och grupper får mest nytta av, och vilka förlorar på, olika transport- och infrastrukturförändringar? Detta är en viktig fråga för alla transportprojekt och centralt i till exempel sociala konsekvensanalyser. Våra vänner och samarbetspartners i Nätverket för Socialt hållbar transportplanering bjuder in till ett webbinarium den 17 september med temat ”Transportplaneringens vinnare och förlorare”.

Webbinariet fokuserar på hur vi kan analysera hur konsekvenser av ett projekt fördelar sig mellan grupper och platser. Föredragshållare med bakgrund i både samhällsplanering och sociala frågor står för dagens innehåll, som sedan avslutas med en gemensam workshop.

Program
08:30 Välkomna! Trafikverket samt Maja Wadstein och Ana Gil Solá, nätverkssamordnare.
08:40 Föredragshållare
09:05 Föredragshållare
09:30 Bensträckare
09:40 Föredragshållare
10:05 Workshop: Hur kan vi arbeta vidare med liknande analyser i olika sammanhang?
11:15 Summering och avslutning

Föredragshållare:

  • Isak Jarlebring Rubensson, Samhällsekonom på Trafikförvaltningen Region Stockholm: Om rättvisa räknas så räknas rättvisa – kvantitativa metoder för att beräkna fördelningseffekter inom kollektivtrafiken.
  • Camilla Ottosson, Samhällsplanerare på Region Kronoberg: Förbättrad tillgänglighet, för vem? Om sociala analyser i regional transportplanering.
  • Gunnar Isacsson, Fil Dr och samhällsekonom på Trafikverket: Infrastrukturåtgärders effekter på inkomstfördelningen.

Information och anmälan
När: Torsdagen den 17 september 2020, klockan 08.30-11.30
Var: Webbinarium, länk skickas ut den 15 september
Sista datum för anmälan: 14 september

Mer information och anmälan finns här.

Webbinariet arrangeras av våra vänner och samarbetspartners i Nätverket för Socialt hållbar transportplanering, som drivs av Göteborgsregionen, Västra Götalandsregionen, Trafikverket, Urban Futures och Göteborgs universitet.


Publicerat

i

av