Webbinarium 18 november: Hållbar mobilitet i glesare geografier – att utmana urban norm

Hur kan vi få till stånd en hållbar mobilitet i glesare och ojämna geografier? Detta är en central fråga när Nätverket för Socialt hållbar transportplanering bjuder in till webbinarium med Skaraborgs kommunalförbund som värd. Webbinariet fokuserar på att medvetandegöra urbana normer som finns i dagens transportplanering samt öka handlingsutrymmet att tänka och göra annorlunda.

PROGRAM:
12.30-12.45 Välkomna! Ana Gil Solá och Lisa Ström, nätverkssamordnare.
12.45-13.10 ”Vad innebär urban norm i transportplanering och är hållbar mobilitet i glesare geografier möjlig?” Magnus Fredricsson, Skaraborgs kommunalförbund, strateg för hållbar samhällsutveckling.
13.10-13.35 ”Vilka frångår den urbana normen och varför?” Erika Sandow, Umeå Universitet studerar aspekter av befolkningens geografiska rörlighet, såsom pendling och migration.
13.35-13.45 Bensträckare
13.45-14.50 Workshop inklusive bensträckare
14.50-15.00 Avslutning

INFORMATION OCH ANMÄLAN:
När: Onsdagen den 18 november 2020, klockan 12.30-15.00
Var: Webbinarium, länk skickas ut den 13 november.
Anmälan: Senast 11 november. Anmäl dig här.
Frågor: Vid frågor kontakta Lisa Ström, Göteborgsregionen (lisa.strom@goteborgsregionen.se) eller Ana Gil Solá, Göteborgs universitet (ana.gilsola@geography.gu.se).

När du har anmält dig får du en bekräftelse den 13 november som innehåller en länk där du kan koppla upp dig till samtalet via internet. Mellan kl. 12.00 och 12.30 kontrollerar vi att alla som anmält sig har kommit in via länken. Det är möjligt för flera på arbetsplatsen att koppla upp sig via samma länk. Hör gärna av er om ni har anmält er men får förhinder och inte kan delta.

Webbinariet arrangeras av våra vänner och samarbetspartners i Nätverket för Socialt hållbar transportplanering, som drivs av Göteborgsregionen, Västra Götalandsregionen, Trafikverket, Urban Futures och Göteborgs universitet.

Presentationerna från webbinariet finns här:
https://goteborgsregionen.se/GR/toppmenyn/detta-jobbar-gr-med/miljo-och-samhallsbyggnad/natverk/natverket-socialt-hallbar-transportplanering.html


Publicerat

i

av

Etiketter: